NYHETER

Årets Guldbaggeaktuella filmer

Här är alla spelfilmer och dokumentärer från filmåret 2023 som är nomineringsbara inför galan 2024. Nomineringarna kommer att avslöjas vid en presskonferens i Filmhuset onsdagen den 13 december.

Läs mer

Save the dates!

Save the dates! Onsdagen den 13 december tillkännages Guldbaggenomineringarna för filmåret 2023 vid en pressträff i Stockholm. Guldbaggegalan äger rum på Cirkus den 15 januari 2024. Läs mer

Årets Guldbaggevinnare

Ikväll hölls Guldbaggegalan för 2022 års filmer på Cirkus i Stockholm. Triangle of Sadness belönades med sex Guldbaggar, bland annat för Bästa film och Ruben Östlund för Bästa regi. Näst flest Guldbaggar, tre stycken, gick till Svart krabba som vann för bland annat Bästa foto. Historjá – Stygn för Sápmi utsågs till Bästa dokumentärfilm, och Little to Big till Bästa kortfilm. Björn Gustafson belönades med Hedersguldbaggen, och Sanna Lenken mottog årets Gullspira.  Läs mer

Artister och prisutdelare på Guldbaggegalan

Sofia Kappel, Jonas Karlsson och Alexej Manvelov är några av prisutdelarna på årets Guldbaggegala. Dessutom uppträder Helen Sjöholm, Albin Lee Meldau och Anna Stadling. Programledare är Parisa Amiri, och en rad andra kända kultur- och nöjesprofiler medverkar för att dela ut priserna. Läs mer

Förfest med filmfrossa

En utmärkt aktivitet helgen före galan är att frossa i de nominerade filmer man inte redan sett. Vi vill förstås göra vårt bästa för att underlätta och listar nedan var många av de som inte längre går på bio finns att strömma. Längst ner i artikeln finns två direktlänkar, till SVT Play och till SF Anytime. Läs mer

Här är finalisterna till Guldbaggens publikpris

Omröstningen till Guldbaggens publikpris går nu in i sin andra fas. De tre filmer som fått flest röster hittills, och som därmed är nominerade till en Guldbagge, är Feed, Jag är Zlatan och UFO Sweden. Omröstningen fortsätter, och vinnaren avslöjas under Guldbaggegalan på Cirkus den 23 januari.

Läs mer

Nu startar omröstningen till Guldbaggens publikpris

Idag startar omröstningen till Guldbaggens publikpris, svenska folkets eget pris till årets mest populära film. Röstningen sker i samarbete med Aftonbladet, och vinnaren avslöjas på Guldbaggegalan.

Läs mer

Parisa Amiri. Foto: Morgan Norman / SVT

Parisa Amiri leder Guldbaggegalan 2023

Journalisten och programledaren Parisa Amiri leder Guldbaggegalan 2023, som direktsänds från Cirkus i Stockholm måndag 23 januari i SVT och SVT Play. Under galan, den 58:e i ordningen, prisas de bästa svenska filmerna från det gångna året.  

Läs mer

2022 års Guldbaggenomineringar

Vid en pressträff i Filmhuset i Stockholm idag presenterades Guldbaggenomineringarna för filmåret 2022. Triangle of Sadness fick nio nomineringar, följd av Boy from Heaven med sju nomineringar och Bränn alla mina brev, Comedy Queen och Jag är Zlatan med sex nomineringar vardera. 

Läs mer

Årets Guldbaggeaktuella filmer

Här listas alla spelfilmer och dokumentärer som är Guldbaggeaktuella. Vid en presskonferens i Filmhuset den 15 december kl 10 avslöjas årets nomineringar.

Läs mer

Dölj flöde Visa flöde
Sök