Nu startar omröstningen till Guldbaggens publikpris, svenska folkets eget pris till årets mest populära film. Röstningen sker i samarbete med Aftonbladet, och vinnaren avslöjas på Guldbaggegalan den 15 januari. 

Guldbaggens publikpris är tillbaka. I samarbete med Aftonbladet kan filmpubliken nu rösta på sin favorit bland årets svenska filmer.

Läs mer om filmerna och rösta här: guldbaggen.aftonbladet.se

I första skedet – med start idag 20 december – kan publiken rösta på samtliga Guldbaggeaktuella långfilmer från 2023, totalt 52 titlar. Den 3 januari 2024 avslöjas vilka tre filmer som går vidare till final, och röstningen fortsätter till och med 11 januari. Under Guldbaggegalan på Cirkus den 15 januari presenteras de tre finalisterna. Den film som fått flest röster sammanlagt, under hela röstningsperioden, tilldelas en Guldbagge.

Alla kan rösta på Guldbaggens publikpris en gång om dagen, och de som röstar kan också tävla om läckra priser: VIP-biljetter (inklusive hotell) till Guldbaggegalan, Biopass och Guldbagge-merch.

Läs mer här om tidigare vinnare av Guldbaggens publikpris.

Guldbaggegalan leds av Shima Niavarani och äger rum måndagen den 15 januari 2024 på Cirkus i Stockholm, direktsänd i SVT och SVT Play.