I år samarbetar Guldbaggen med JAG – En medborgarrättsrörelse. JAG är en ideell intresseorganisation för assistansanvändare med intellektuella funktionsnedsättningar. 

Med en stark gemenskap och engagerade medlemmar i hela Sverige jobbar föreningen aktivt för att sprida kunskap och ta plats i olika offentliga rum och påverka för att försvara assistansreformen och rätten till ett gott liv för alla.

På bilden ser vi Stefan Nilsson som kommer att representera Föreningen JAG på galan. Stefan deltog även på nomineringspresskonferensen och fick då en pratstund med Petra Mede som kommer att vara konferencier på galan.

– Vi tror att vi kan beröra många av gästerna på Guldbaggegalan då vi har något viktigt att förmedla, säger Jenny Lundahl projektledare och PR ansvarig. Vi hoppas dessutom på att knyta många nya kontakter och skapa fler JAG-ambassadörer som vill vara med och göra skillnad.

Vi låter JAG presentera sig med en kort text och en film om sin viktiga verksamhet.

En film om alla människors rätt att vara huvudperson i sitt eget liv och om rätten att få uttrycka sig fritt.
För inte så länge sedan levde personer som JAG:s medlemmar undangömda på institutioner och många fick inte växa upp tillsammans med sin familj. Med hjälp av personlig assistans har fler personer med funktionsnedsättningar möjlighet att leva ett liv i frihet och själva få välja var, och med vem, de vill bo. Tack vare assistansen kan dessutom fler personer med funktionsnedsättningar aktivt göra sin röst hörd i det offentliga rummet. Den här filmen ger ett historiskt perspektiv såväl som en dagsaktuell inblick i vilken oslagbar möjlighet den personliga assistansen är, och måste förbli, för alla dem som behöver den!

JAG – En medborgarrättsrörelse from jagforeningen on Vimeo.