Sissela Kyle i Svenska Filminstitutets grundare Harry Scheins favoritfåtölj. Foto: Carl-Johan Söder.

Sedan 1964 har Svenska Filminstitutet delat ut svensk films finaste utmärkelse Guldbaggen till de personer som stått för framstående insatser i den svenska filmen under det gångna året. 2014 års konferencier och programledare är Sissela Kyle som leder galan från Cirkus i Stockholm.

Skådespelaren och komikern Sissela Kyle har återigen fått det stora förtroendet att leda Guldbaggen, som äger rum på Cirkus i Stockholm den 20 januari. Detta blir tredje gången för Kyle att lotsa oss genom galan, där de nitton Guldbaggarna och barnfilmspriset Gullspira delas ut. Dessförinnan ledde hon galan två år i rad under 2000-talet (2007 och 2008).

– Det känns som ett hedersuppdrag att få göra detta när Guldbaggen nu fyller 50 år, säger Sissela Kyle. Det blir som en extra högtid att vara med på. Jag känner mig smickrad som än en gång blev tillfrågad om jag ville vara värd för Guldbaggegalan, det det ska bli väldigt kul att komma tillbaka i den rollen.

Sissela Kyle är känd och älskad av hela svenska folket, både som komedienn och som dramatisk skådespelare. Filmen har alltid legat henne nära, och för sin roll som Lina Lamont i musikalversionen av Singin’ in the rain – den kanske mest klassiska av alla Hollywoodhyllningar – belönades hon med Guldmasken. På bio har hon i år synts i Lisa James-Larssons debutlångfilm Ego.

Vid sidan om Sissela Kyle kommer Micaela Gillenberg och Ine Enkler från teaterduon Hens Majestät att leda sändningen från röda mattan.

SVT direktsänder Guldbaggegalan, men du kan också följa hela evenemanget här på Guldbaggen.se samt på våra sociala kanaler Facebook, Twitter och Instagram.