Nahid Persson Sarvestani. Foto: Folkets Bio. Prostitution bakom slöjan.

Vi har pratat med några av Guldbaggevinnarna från tidigare år om när de mottog Sveriges främsta filmpris. Hur kändes det och vilka nya projekt de har på gång? Nahid Persson, vann Guldbagge för Bästa dokumentärfilm 2006 för Prostitution bakom slöjan. Hon var även Guldbaggenominerad 2009 för Drottningen och jag.

Hur kändes det när du vann Guldbaggen? Vad tänkte du på när du gick upp på scen? 

Det var fantastiskt att vinna Guldbagge för en film som gång på gång fått avslag om stöd. På vägen upp till scenen tänkte jag på kvinnorna som medverkade i filmen. Jag önskade att de kunde vara med mig på scenen.

Har Guldbaggen påverkat din karriär och i så fall hur?

Självklart. Varje utmärkelse har betydelse för framtida projekt. Tillsammans med andra utmärkelser som filmen fått hjälpte den mig att lättare få stöd till nästa film.

Hur exponerar du din Guldbagge? 

Den står prydlig och fin bland mina blommor och andra priser på en hylla som jag gjort av två trästegar.

Vilket projekt jobbar du med nu?

Jag jobbar med ett mycket viktigt projekt som jag är beredd att satsa allt för.