Den unge Zlatan, Martha & Niki, MAD DOG och Golden Girl – starka kroppar och psyken som med en kombination av mod, målmedvetenhet och rå talang tar sig uppåt, framåt och ibland tillbaka, efter stora utmaningar och hårda fall.

Att utsätta sin kropp, att tänja på gränser, att uttrycka sig helt och fullt genom fysisk prestation, är något alla har gemensamt i dessa fyra filmer. Livsresorna ser annorlunda ut, och går åt olika håll, men svetten, styrkan, den rusande pulsen, är en del av alla berättelser.

Vi har samlat ihop dem under ett tema vi döpt till Styrkeprov, men låter dem även få komma till tals var och en för sig, här nedan.

Martha & Niki
Tora Mkandawire Mårtens
Premiär: 22 januari 2016

Hiphop-dansarna Martha Nabwire och Niki Tsappos siktar på att vinna Juste Debout i Paris – det finaste priset på den internationella scenen för street dance. Om de vinner kommer det att vara första gången som två kvinnor blir världsmästare. Martha & Niki handlar om två dansares kärlek till dansen, till varandra, önskningar och längtan. Om att hitta sig själv och sin egen plats.

Den unge Zlatan
Fredrik Gertten, Magnus Gertten
Premiär: 17 februari 2016

En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen. Det är också historien om en ung pojke under konstant press från sin omgivning, som helt ensam lämnade Sverige för att slå sig in i fotbollens finrum.

MAD DOG
Martin Sandin, Mauri R. Chifflét och Christian Albinsson
Premiär: 7 oktober 2016

Reza ”Mad Dog” Madadi stod på toppen av sin karriär. Firad MMA-stjärna med lukrativa sponsorkontrakt och uppmärksammade matcher för amerikanska UFC. Tillsammans med sin fru Kate väntade de sitt första barn. Allt han drömt om som liten kille hade slagit in. En tidig morgon i maj 2013 skulle det förändras, för alltid.

Golden Girl
Susanna Edwards
Premiär: 7 november 2016

En dokumentärfilm om Frida Wallbergs liv som professionell boxare och om att sätta allt på spel i en dödlig sport. En film om att drömma stort och den brutala verklighet som det också innebär.