Emma Molin återkommer som konferencier för andra året i rad när de främsta svenska filminsatserna ska belönas på Guldbaggegalan den 20 januari 2020. 

– Jag vet inte hur filmsverige mår, men jag mår superbra för jag ska få leda Guldbaggegalan igen. Vi ses den 20:e januari, säger Emma Molin.

Skådespelaren och manusförfattaren Emma Molin har medverkat i en rad tv-serier, varit konferencier på Grammisgalan, sommarpratat i P1 och är, liksom förra året, en av de tävlande i årets upplaga av På spåret. Mest känd är hon kanske som en av medlemmarna i succéhumorgruppen Grotesco, senast aktuella med bejublad föreställning på Scala-teatern.

I år har Emma Molin även fått beröm för sin roll i Leif Lindbloms och Peter Magnussons komedi Tills Frank Skiljer oss åt, som hade biopremiär i oktober.

Liksom tidigare år kommer Emma Molin tillsammans med Guldbaggejuryns ordförande Anna Carlson att presentera Guldbaggenomineringarna på en presskonferens i Stockholm den 8 januari.

Guldbaggen är Sveriges främsta filmpris och delas ut sedan 1964 av Filminstitutet för framstående insatser inom svensk film under det gångna året. Guldbaggen är formgiven av konstnären Karl Axel Pehrson och galan arrangeras av Filminstitutet i samarbete med Sveriges Television.

Guldbaggegalan äger rum på Cirkus i Stockholm måndag den 20 januari 2020, och direktsänds av SVT.