Årets inbjudan tar fasta på det rumsliga och unika med film – att mötas och dela en upplevelse på bio. 

Inbjudan kommer i ett kuvert som när det öppnas exponerar 50 biobiljetter – en för varje svensk långfilm som producerats i Sverige under året.
Biljetterna är knutna till ett verkligt evenemang som äger rum i Filmhuset 20-22 februari då samtliga nominerade filmer visas under ett filmmaraton. Biljetterna gäller då som inträde – men även du som inte fått inbjudan till galan är varmt välkommen!

– Det har varit så roligt att jobba med Garbergs och vi är otroligt glada och stolta för den inbjudan de tagit fram! Jag tycker den tydligt visar alla fantastiska filmer som gjorts under året. Extra roligt också att vi kan förlänga Guldbaggeglansen ända till februari, då alla de nominerade filmerna visas i Filmhusets biografer under en helg. 20–22 februari är alla välkomna, helt gratis. Jag tror många blir intresserade av att se flera av filmerna efter att ha sett galan, säger Hanna Söderstedt, Filminstitutets projektledare för Guldbaggen.

Inbjudan är framtagen av Garbergs: (Andreas Engstrand, projektledare, Sedir Ajeenah, copywriter, Mattias Dahlkvist, art director, Andrea Andersson, art director, Birgitta Bergström, produktionsledare, Petter Ödeen, creative director).

– Vi är mycket stolta över att få göra inbjudan till Guldbaggen 2015. Sen att, tack vare Filminstitutets visioner, få se det hela blomma ut i en liten filmfestival som alla kan ta del av och mötas runt, gör Guldbaggen ännu viktigare ur en demokrati- och samhällsaspekt, säger Andreas Engstrand, projektledare på Garbergs.

Inom kort presenterar vi ett visningsschema för helgen. Håll utkik här!